smilingbornholm.dkSmilingDanmark
Helligdomsklipperne på Bornholm Seværdigheder i Bornholm seværdigheder Gudhjem Bornholm Kategori: Seværdigheder Aktiviteter Familie Børn  Attraktioner Seværdigheder Bornholm
Læs mere om Bornholm
 Region Hovedstaden
Bornholm er en ø beliggende i den allerøstligste ende af Danmark, i Østersøen. Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Bornholm har et areal på 589,38 km² og et befolkningstal på 40.215 indbyggere 1 januar 2014.

Attraktioner Seværdigheder Bornholm

 Page: 1
[1]   >

Seværdigheder

Bornholms Kunstmuseum
Otto Bruuns Plads 1, Rø
3760 Gudhjem
Telf.: +45 5648 4386
Contact
Home Page

Helligdomsklipperne på Bornholm

Gudhjem
  More info

Helligdomsklipperne

Helligdomsklipperne ligger på strækningen mellem Tejn og Gudhjem og er en af Bornholms – ja Danmarks – største naturseværdigheder.

Helligdomsklipperne på Bornholm
Besøg Helligdomsklipperne på Bornholm. Gennem årtusinder har brændingen på dette sted eroderet klippekysten og skabt dybe kløfter ind i fjeldet. Tilbage står nu de skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter – såkaldte ”ovne”, der tilsammen udgør Helligdomsklipperne.

Smiling Bornholm Helligdomsklipperne Gudhjem

Hellig kilde
De op til 20 meter høje Helligdomsklipper er opkaldt efter en hellig kilde, der i gammel tid løb ud for foden af klipperne. På marken ovenfor lå i middelalderen et kapel, Trefoldighedskapellet, hvortil man hentede ”livgivende” vand fra den hellige kilde. Mange mennesker har gennem tiderne – særligt Skt. Hans nat – valfartet til stedet i håb om helbredelse. De enkelte Helligdomsklipper har siden fået tildelt romantiske navne som Lyseklippen, Mågetårnet, Måneskinsklipperne og Kærlighedsbænken.

Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde
Du kan følge de dybeste grotter - Våde Ovn, Tørre Ovn og Sorte Gryde – langt ind i fjeldet. Især Sorte Gryde, hvor du kan trænge godt 60 meter ind, er populær blandt besøgende. Det er også i Sorte Gryde du kan møde den bornholmske grotteedderkop. Den har sit foretrukne opholdssted i grottens yderste tredjedel, hvor du især kan se dens karakteristiske ægspind, der hænger ned fra loftet, som små kinesiske lamper.

Klipperøn og vandrefalk
Ved Helligdomsklipperne på Bornholm kan du opleve den sjældne klipperøn, der er en lille løvfældende busk, hvis bark er dækket af gråhvide hår. Også vandrefalken havde sit sidste bornholmske ynglested for årtier siden her ved Helligdomsklipperne.

Helligdomsklipperne tiltrækker klatrere
De udfordrende bornholmske Helligdomsklipper tiltrækker også klatre-entusiaster. En stor del af området er dog fredet og bør derfor ikke benyttes til klatring.

Bådtur mellem Gudhjem og Helligdomsklipperne
I sommersæsonen afgår den lille båd  M/S Thor, flere gange dagligt fra Gudhjem til Helligdomsklipperne. Fra søsiden har du større mulighed for at opleve et samlet overblik over Helligdomsklippernes mange forskellige klippeformationer og gange.


Lystfiskeri Bornholm RønneLystfiskeri Bornholm Rønne

Laks og havørred boltrer sig i vandet på Bornholm, sammen med torsk, sild og makrel. Det tynde saltindhold gør at der står fisk om kysten året rundt, og de vildtlevende havørred spiser året rundt, døgnet rundt.....
lystfiskeri Rønne Bornholm

Ertholmene Christiansoe ChristiansøErtholmene Christiansoe Christiansø

Ertholmene ligger og lokker ude i horisonten nordøst for Bornholm. Øgruppen består af to beboede øer, Christiansø og Frederiksø samt fuglereservatet Græsholmen og et antal større og mindre skær. ....
Skov Strand Christiansø Bornholm

Hammershus Slotsruin AllingeHammershus Slotsruin Allinge

Med sin enestående placering på en klippeknude ud mod Østersøen har Hammershus gennem århundreder været et vartegn for Bornholm.....
Slotte og Herregårde Allinge Bornholm

Bronzealderen og helleristninger AllingeBronzealderen og helleristninger Allinge

Bornholm indtager en særstilling i Danmark, når det drejer sig om vidnesbyrd fra bronzealderen. Her finder du den største koncentration af bautastene og hellerist­ninger....
Museer Allinge Bornholm

Page: 1
[1]   >